Tipurile de ten si ingrijirea tenului

Tipurile de ten si ingrijirea tenului

Este foarte important sa-ti poti indentifica tipul de ten. Acest lucru iti permite sa iti ingrijesti tenul corect. De asemenea, alegerea gamei de cosmetice este la randul ei influentata de tipul de ten.
Desi nici un ten nu seamana cu celalalt, majoritatea au caracteristici care le permite gruparea in unul din urmatoarele tipuri:
– ten  uscat,
– ten normal,
– ten mixt
– ten gras.

Pentru a determina tipul de ten, se recomanda curatarea tenului cu un demachiant usor. Apoi, dupa 30 de minute, se aplica pe frunte, nas, obraji si barbie o foita curata. Daca pe foita nu apar urme de grasime, atunci tenul este uscat.
Tenul uscat este rugos si predispus la aparitia de linii fine si riduri premature.
Daca tenul este gras pe anumite portiuni si uscat in altele, atunci ai un ten mixt.
Tenul normal este de obicei neted si nu este predispus la acnee.
Tenul gras este predispus la aparitia punctelor negre si a pustulelor.
Tenul sensibil necesita o atentie mai speciala, intrucat poate fi sensibil la anumite ingrediente existente in majoritatea cosmeticelor. Persoanele cu ten sensibil ar trebui intotdeauna sa foloseasca produse de ingrijire hipoalergenice, pentru a proteja tenul de reactiile alergice.
Un program de ingrijire regulata a tenului, adaptat nevoilor particulare ale tipului de ten, asigura un ten stralucitor si fara probleme.

 

Îngijirea tenului tău este importantă …, la Chiquita Bonita noi știm să răsfățăm tenul tău! Programează-te acum, tenul tău își doreste astaInscrie-te acum la telefon: 0356005950 (Chiquita Bonita)!

Author Info

Chiquita Bonita