Iti doresti sa devii HairStylist?

Iti doresti sa devii HairStylist?

Iti doresti sa devii HairStylist? Chiquita Bonita este o alegere înteleaptă pentru tine! De ce? Pentru ca avem tot ce ai tu nevoie sa înveti! Te asteptam la cursuri! ChiquitaBonita#school#hairstylist

Câte fete nu au visat să aibă propriul salon de înfrumusețare? Astăzi, domeniul înfrumusețării (Beauty) este mai dezvoltat decât oricând. Dar ocupația de machior a fost introdusă în România abia în 2004, în Nomenclatorul calificărilor pentru care se pot organiza programe finalizate cu certificate de calificare. De atunci au apărut zeci de școli de make-up și hair-styling și serviciile în acest domeniu s-au multiplicat și au devenit foarte importante, în special pentru lumea modei, a filmului, a televiziunii și a artiștilor în general.

Dar este ocupația de machior sau hair-stylist o simplă ocupație sau o artă care poate deveni o carieră serioasă? Aflați ce înseamnă să ai o asemenea meserie în România, cum poți ajunge să lucrezi cu oameni de top din industrie, care sunt oportunitățile de dezvoltare, avantajele și dezavantajele acestui domeniu.

“Ucenicia” înseamnă studiu și exercițiu neîntrerupt. Fie că vrei să muncești la un salon sau pe cont propriu, este important să ai cât mai mulți “clienți”. Începe cu rudele și prietenii, care sunt mai îngăduitori cu greșelile și pune-ți tehnica la punct.  Cere cât mai multe opinii din exterior nu doar ca să te faci cunoscut, dar și ca să te obișnuiești cu criticile – fac și ele parte din meserie.

Caută cele mai bune branduri de pe piață pentru a-ți construi o trusă de machiaj sau hair-styling profesionistă. Citește bloguri, reviste, urmărește tendințele din domeniu și ai în față câteva modele – persoane care au reușit prin propria muncă și pasiune să își clădească o carieră. Va fi nevoie de o investiție importantă la început, dar care va da rezultate mai târziu.

Asigură-te, însă, că poți lua trusa cu tine. Un echipament profesionist include multe instrumente, iar bagajul devine foarte greu. Asigură-te că o poți purta ușor, fie într-o valiză cu roți, fie într-un bagaj pe care să-l poți transporta ușor cu un mijloc de transport.

Dacă te interesează lumea modei sau a televiziunii, participă la evenimente, mergi la expoziții, oferă cartea ta de vizită cât mai multor persoane din domeniu pentru a te face cunoscut(ă). Unele dintre căile de intrare cele mai bune sunt regizorii independenți care lucrează cu un buget mic. Fiind la început, oferă un set de avantaje pentru a putea să îți construiești experiența.

Author Info

Chiquita Bonita